Over ons

Kom even praten vzw bevordert het mentaal welzijn van doven, slechthorenden en doofblinden via sensibilisering, vorming, onderzoek, beleidsadvies en een gespecialiseerd dienstaanbod op maat.

Dr. Goedele De Clerck promoveerde aan de UGent rond identiteitsdynamieken bij Vlaamse en internationale dove volwassenen. Ze werkt als zelfstandig psychotherapeute met dove, slechthorende en doofblinde cliënten (jongeren, volwassenen en senioren) en is in opleiding als klinisch psychologe.

Als postdoctoraal onderzoeker ontwikkelde ze aan The University of Manchester een interventie ter bevordering van identiteitsontwikkeling en mentaal welzijn bij dove en slechthorende jongeren en volwassenen, waaronder migranten en vluchtelingen die meerdere/andere gebarentalen gebruiken en/of kampen met taaldeprivatie.

Fien Strybol is klinisch psychologe en verrichtte voor haar masterproef aan UGent kwalitatief onderzoek naar het gebruik van gebarentaal versus gesproken taal bij identiteitsbeleving van dove personen. Ze heeft ervaring met werken met dove kinderen en jongeren binnen zowel een context van jeugdwerk als in pedagogische context. Ze is zelfstandig psychologe in opstart met als doelgroep dove en slechthorende cliënten.